Öt hónapig bujkált a zsaruk elől a szolnoki rabló, végül egy ruhakupac alatt bukkantak rá

Megosztás

A kifejezetten erőszakos bűnöző március óta szökésben volt, de ezúttal elkapták.

Még március 7-én támadt rá egy ismeretlen férfi egy gyanútlan járókelőre. Az áldozatot, aki egy szolnoki buszról szállt le, a férfi követni kezdte, majd néhány méter után ököllel arcon ütötte. A nő a bántalmazás következtében a földre esett, a támadója pedig elvette tőle a válltáskáját és a bevásárlószatyrát. A táskában az asszony személyes okmányai, pénze és bankkártyája, valamint annak PIN-kódja is benne volt.

A rabló ezután elszaladt, majd a PIN-kód segítségével pénzt vett fel egy bankautomatából. A sértett az ütés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozók azonnal helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak ki, elemezték a kamerafelvételeket. Ezek segítették a rendőröket, hogy a bűncselekmény elkövetésétől számított néhány órán belül ismertté váljon a feltételezett elkövető személyazonossága, ám a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre – írja a police.hu.

Az egyenruhások elfogató parancsot adtak ki a 29 éves férfi ellen. A visszatérő ellenőrzések 2021. augusztus 8-án hozták meg a várt eredményt: a délutáni órákban a gyanúsított szolnoki lakcímén, az egyik szobában, egy ágyra halmozott ruhakupac alatt elbújva megtalálták a hónapok óta keresett férfit.

A 29 éves férfi tagadta tettét, és a gyanúsítás ellen panasszal élt /Fotó: Police.hu

A rendőrök a rablót előállították a Szolnoki Rendőrkapitányságon, ahol rablás bűntette elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tagadta tettét, a gyanúsítás ellen panasszal élt. A nyomozó hatóság a terhelt őrizetbe vételéről határozott, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. (Blikk.hu)

Kapcsolódó cikkek